4 leuke activiteiten tijdens een kinderfeestje

dinsdag 11 april 2023

4 leuke activiteiten tijdens een kinderfeestje

Een kinderfeestje kan een hele klus zijn om te organiseren. Wie nodig je uit? Als er een thema is waar kies je dan voor? Wanneer geef je het feestje en wat ga je doen? Op deze vraag krijg je in onderstaand artikel antwoord. Wij geven je 4 activiteit ideeën die leuk en zeer geschikt zijn tijdens een kinderfeestje.

1. Stoelendans

Een spel waar zowel jong als oud geen genoeg van kan krijgen is de stoelendans. De bedoeling bij een stoelendans is als laatste overblijven op een stoel. Zorg bij het begin dat er evenveel stoelen als mensen zijn en speel een liedje af. Haal tijdens het liedje een stoel weg, zodra de muziek stopt moeten de kinderen plaatsnemen op een stoel…als het ze lukt! Het laatste overgebleven kind dat als enige nog een stoel weet te bemachtigen, is de winnaar!

2. Grabbelton

Koop kleinigheidjes in zoals: snoepkettingen, een bellenblaas, een duikbril en dergelijke om deze vervolgens in de grabbelton te verwerken. Elk kind mag op zijn of haar beurt grabbelen. De volgorde kan je eventueel bepalen via lootjes trekken of het juiste getal raden. Zo heb je ook nog een klein spelelement vooraf. Je kan de grabbelton ook voor de winnaars zelf houden, bijvoorbeeld de winnaar van het gerade getal of de winnaar van de stoelendans, zo blijven de kinderen lekker fanatiek meedoen. Aan het eind van de dag mogen de verliezers uiteraard ook met iets uit de grabbelton naar huis.

3. Springkussen

Een activiteit waarmee je de kinderen gegarandeerd uren bezighoudt is; springen op een springkussen. Je kan springkussens huren in diverse maten en met diverse thema’s. Een erg leuk attribuut voor een kinderfeestje dat altijd populair zal zijn. Bij slecht weer kan er een springkussen met dak worden gehuurd, zodat de kinderen te allen tijde droog kunnen rondspringen met vriendjes en vriendinnetjes.

4. Waterflessen omgooien

Wanneer je een kinderfeestje in de zomer viert kan je hier lekker gebruik van maken en de activiteiten buiten uitvoeren. Waterflessen omgooien is erg leuk, maar wat houdt het in? Ieder kind krijgt een fles water om te ‘bewaken’ in een kringetje met de anderen. Er gaat een bal rond die elk kind kan pakken en op een anders fles mag mikken om deze om te gooien, kijk uit dat je in je fanatisme niet je eigen fles omstoot! Stel een tijd in en kijk wie er aan het einde van het potje het meeste water in zijn/haar fles heeft zitten, dit is dan de winnaar. Mocht het weer zich er niet voor lonen, huur een partytent! Zo kunnen de kinderen droog en wind vrij door spelen en toch genieten van de frisse buitenlucht. Wanneer het in eigen tuin plaatsvind kunnen waterspelletjes zoals deze gewoon doorgaan.

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van de klantenservice.

Terug naar het nieuwsoverzicht